Огляд пресиІнформаційно-аналітичні випуски НТСЕУ про стан та перспективи паливно-енергетичного комплексу України

forumЯк уникнути типових помилок за проєктування та монтажу фундаментних уземлювачів. 15.09.2023 11:00

5EXX Міжнародний енергетичний бізнес форум «5Е»

17-19 жовтня 2023 року

Формування технічної політики галузі в нових умовах сьогодення

Категорія: Публікації Опубліковано: Середа, 01 травня 2024 Автор: НТСЕУ

Громадською організацією «Науково-технічна спілка енергетиків та електротехніків України» та Громадською спілкою «СІГРЕ-Україна» за підтримки Міненерго України регулярно проводяться засідання по формуванню технічної політики галузі в нових умовах сьогодення, відповідно Розпорядження КМУ № 908-р від 14.10.2022 р. «Про схвалення Концепції впровадження «розумних мереж» в Україні до 2035 року».

В засіданнях беруть участь експерти – представники Міненерго, НКРЕКП, НЕК «Укренерго», Держенергонагляду, НАНУ, операторів систем розподілу, операторів системи передачі, науковці та фахівці енергетичної галузі.

Експерти працюють над розглядом та внесенням змін і доповнень до Стандарту операційної безпеки частина 2 «Технічна політика в сфері побудови, розвитку (реконструкції, модернізації, технічного переоснащення) та експлуатації електричних мереж», СОУ-Н ЕЕ 20.178:2008 “Схеми принципові електричні розподільних установок напругою від 6 кВ до 750 кВ електричних підстанцій. Настанова”, СОУ-Н ЕЕ 40.1-00100227-101:2014 “Норми технологічного проєктування енергетичних систем і електричних мереж 35 кВ і вище” та іншими першочерговими для введення документами.

Також на засіданнях експерти роблять повідомлення та презентації щодо нових технологій на теми: концепція впровадження «розумних мереж», впровадження ADMS, MicroGrid, роботи під напругою, покращення надійності електромереж та якості електроенергії.

Зустрічі обов’язково проводяться у «розумний вівторок» та інколи – у «розумний четвер».

Запрошуємо приєднатися до формування технічної політики галузі для відновлення електроенергетичної системи України.