Пішов з життя Олександр Сергійович Дупак

З глибоким сумом сповіщаємо, що днями на 88-му році життя полишив цей світ Олександр Сергійович Дупак, заслужений енергетик України, колишній віцепрезидент – голова Виконкому НТСЕУ.

Олександр Сергійович народився 25 листопада 1936 року в м. Горлівка Донецької області. Після закінчення теплоенергетичного факультету Київського політехнічного інституту був направлений на роботу в РЕУ «Київенерго», де працював з 1959 р. по 1964 р. інженером конструктором, розробляв і впроваджував проекти з реконструкції та модернізації енергетичних об’єктів чотирьох областей, що входили до складу Київської енергосистеми.

У 1968 р. О.С. Дупака обрано заступником голови Українського правління Науково-технічного товариства енергетики та електротехнічної промисловості. Протягом багатьох років він переобирався науковою та інженерною громадськістю країни на цю посаду, а потім і на посаду віце-президента, голови виконкому Науково-технічної спілки енергетиків та електротехніків України.

Розвиваючи кращі традиції науково-технічного товариства енергетиків, О.С. Дупак усі свої знання, сили, організаторський талант і великий досвід спрямовував на залучення наукової та інженерної громадськості до розвитку енергетичного комплексу України, формування ефективної енергетичної політики країни, збереження та примноження славних традицій енергетичного братерства наших попередників.

Світла пам’ять про Олександра Сергійовича назавжди залишиться в серцях друзів, однодумців, усіх, хто працював поруч з ним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *