Розподільна генерація в умовах впровадження «розумних мереж»

Розподільна генерація в умовах впровадження «розумних мереж»

Запрошуємо взяти участь у науково-практичній конференції «Розподільна генерація в умовах впровадження «розумних мереж», яка відбуватиметься 25-27 червня 2024 р. у готелі «Супутник», м. Львів.

Щодо використання перехоплювачів з ефектом ранньої емісії стримерів (ESE)

20 березня 2024 року в НТСЕУ відбулося відкрите засідання Українського комітету захисту від блискавки, у якому брали участь члени комітету, члени керівних органів НТСЕУ, представники ПК 2 «Застосування систем захисту від блискавок будівель і споруд» ТК-315 та Робочої групи CIGRE WG C4.1 UA «Блискавкозахист» ГС «Міжнародна рада з великих електроенергетичних систем СІГРЕ в Україні». На засіданні були присутні проєктувальники та експерти, які мають справу з проєктами систем блискавкозахисту будівель і споруд, а також представники компаній, які монтують системи блискавкозахисту та постачають компоненти цих систем.

2024 IEEE 5th KhPI Week on Advanced Technology

EEE 5th KhPI Week on Advanced Technology

НТСЕУ запрошує на міжнародну рейтингову конференцію під егідою Інституту інженерів з електротехніки та електроніки (Institute of Electrical and Electronics Engineers, IEEE), яка відбудеться 7–10 жовтня 2024 у Харкові.

Розумні мережі – майбутнє України. Підсумки науково-практичної конференції

Науково-практична конференція

4-5 жовтня  2023 р. в Славсько Львівської обл. відбулась  науково-практична конференція «Розумні мережі – майбутнє України. Мікрогрід, переоснащення розподільчих мереж та покращення якості електроенергії».

Зустріч керівників ГО «НТСЕУ» та ГС «УВЕА» в рамках підписаного Меморандуму

Відповідно до підписаного Меморандуму про партнерство та співпрацю між ГО «Науково-технічна спілка енергетиків та електротехніків України» та ГС «Українська вітроенергетична асоціація», під час проведення 26-27 червня поточного року у м. Львів науково-практичної конференції «Розподільна генерація в умовах впровадження «розумних мереж», відбулась зустріч керівників організацій Юрія БОНДАРЕНКА та Андрія КОНЕЧЕНКОВА, які підтвердили наміри і надалі співпрацювати […]

Розподілена генерація в умовах впровадження «розумних мереж»

26-27 червня поточного року у м. Львів відбулась науково-практична конференція «Розподілена генерація в умовах впровадження «розумних мереж», яку провели ГО «Науково-технічна спілка енергетиків та електротехніків України», Львівська РНТСЕ України (Мота І.Д., упорядник), Український Національний комітет СІГРЕ (Міжнародна рада з великих електричних систем).                            […]

Конференція, присвячена активізації електрифікування Галичини

20 червня 2024 року на базі Центру міської історії Центрально-Східної Європи відбулась конференція, присвячена активізації електрифікування Галичини, пов’язаній із появою в 1894 році першого електричного трамваю у Львові та першої електричної станції, покликаної забезпечувати його роботу. Сто тридцять років тому на околиці Стрийського парку відбувалася Крайова виставка, покликана продемонструвати досягнення Галичини та Володимирії, для підвезення відвідувачів до якої споруджено […]

Формування технічної політики галузі в нових умовах сьогодення

Громадською організацією «Науково-технічна спілка енергетиків та електротехніків України» та Громадською спілкою «СІГРЕ-Україна» за підтримки Міненерго України регулярно проводяться засідання по формуванню технічної політики галузі в нових умовах сьогодення, відповідно Розпорядження КМУ № 908-р від 14.10.2022 р. «Про схвалення Концепції впровадження «розумних мереж» в Україні до 2035 року».

Застосування систем захисту від блискавок будівель і споруд

В рамках вебінару «Інфраструктура якості в системі відновлення та розвитку України…», який проводила Комунікативна платформа з технічного регулювання в Україні, взяв участь представник НТСЕУ Євген Баранник, голова Українського комітету захисту від блискавки. На його запит щодо протиріччя стандартів СОУ NGA RAD 1515811.02:2021 і ДСТУ EN 62305-3:2021 Комунікативна платформа з технічного регулювання в Україні надала наступну відповідь.

Пішла з життя Зоя Томаш, заступник голови Правління Всеукраїнської ради ветеранів енергетики

Томаш Зоя Павлівна

6 квітня 2024 на 86-му році життя полишила цей світ Зоя Павлівна Томаш, кандидат технічних наук, заслужений енергетик України.

Промисловим споживачам було б доцільно максимізувати власну генерацію електроенергії

Володимир Кудрицький

Таку думку висловив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький після чергової атаки на енергооб’єкти України.