Конференція, присвячена активізації електрифікування Галичини

20 червня 2024 року на базі Центру міської історії Центрально-Східної Європи відбулась конференція, присвячена активізації електрифікування Галичини, пов’язаній із появою в 1894 році першого електричного трамваю у Львові та першої електричної станції, покликаної забезпечувати його роботу.

Сто тридцять років тому на околиці Стрийського парку відбувалася Крайова виставка, покликана продемонструвати досягнення Галичини та Володимирії, для підвезення відвідувачів до якої споруджено першу в Україні лінію електричного трамваю. У проєктуванні цієї лінії активно брали участь викладачі Львівської політехніки й, передовсім, перший керівник кафедри електротехніки професор Роман Дзєсьлєвскі.

Серед учасників були працівники Центру міської історії Центрально-Східної Європи, Музею історії електрифікації Львівщини, ПрАТ «Львівобленерго», а також делегація Товариства польських електриків на чолі з президентом професором Славоміром Цєсліком. У режимі віддаленого зв’язку брали участь проф. Єжи Гіцкєвіч (Ополє, Польща) та Єжи Барглік (Катовіце, Польща).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *