На 91-ому році пішов з життя Володимир Коровкін – легенда атомної енергетики України

Володимир Олександрович Коровкін

З глибоким сумом та скурботою повідомляємо, що 15 жовтня на 91-ому році пішов з життя один з найвидатніших атомних енергетиків сучасності, віце-президент Українського ядерного товариства Володимир Коровкін .

Володимир Олександрович – людина-легенда, рушій ядерної енергетики України, який збудував і ввів в експлуатацію п’ять вітчизняних атомних енергоблоків. І до останнього дня свого життя не полишив атомну галузь, беручи активну участь у вирішенні нагальних проблем її функціонування та розвитку.

Всі, хто знав Володимира Коровкіна відчувають сьогодні величезну втрату, адже це людина неосяжної мудрості, неймовірного професіоналізму та найвищих моральних принципів. Людина з великим серцем, яка завжди допомагала порадою та добрим словом, надихала та захоплювала.

25 лютого 2020 року Володимиру Коровкіну виповнилось 90 років, з яких більшу половину свого життя він присвятив розвитку атомної енергетики України. Володимир Коровкін – єдиний в Європі керівник, який очолював ядерний об’єкт, а саме Рівненську АЕС, незмінно двадцять дев’ять років поспіль. Там, він вперше у вітчизняній практиці застосував нові системи внутрішнього реакторного контролю температури, систему контролю технологічних параметрів атомного енергоблока, що по теперішній час забезпечує безпечну експлуатацію АЕС та стабільне виробництво електроенергії для потреб України.

Ім’я Володимира Коровкіна назавжди буде викарбуване в історії атомної енергетики, а його досягнення та здобутки стануть дороговказом для майбутніх поколінь.

Науково-технічна спілка енергетиків та електротехніків України висловлює найщиріші співчуття рідним та колегам Володимира Олександровича.

 

За темою:

Володимиру Коровкіну – 90

Коровкін Володимир Олександрович

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *